Infacol

Tips en meer bij darmkrampjes

Baby’s krijgen tijdens hun voeding lucht binnen. Deze lucht kan in je baby’s buik of darmen vast gaan zitten en veroorzaakt dan buik- en darmkrampjes. Het niet kwijt kunnen van deze vastzittende lucht is voor je baby erg pijnlijk.

Massage kan rustgevend werken als je baby last heeft van buik- en darmkrampjes. Het is bovendien ontspannend voor zowel ouder als kind. Masseer de buik met ronde bewegingen in de richting van de klok.

Als je flesvoeding geeft, neem er dan de tijd voor, 15 tot 20 minuten zonder de pauzes in de voeding. Gebruik ook een speen met een klein gaatje zodat je baby vanzelf rustiger en minder gulzig gaat drinken.

Laat je baby voldoende boeren tijdens de voeding. Probeer ook eens om je voeding te onderbreken, zodat de voeding even de tijd krijgt om te zakken.

Als je borstvoeding geeft is het verstandig om bij te houden wat je eet en drinkt om zo te ontdekken of je baby misschien overgevoelig is voor bepaalde voedingsstoffen uit jouw voeding.

Je baby in bad doen voordat hij gaat slapen, maakt dat hij helemaal ontspannen gaat slapen. Dit kun je natuurlijk ook toepassen op een moment dat je baby darmkrampjes heeft, eigenlijk altijd prettig voor je baby.

Infacol

Bij vastzittende lucht, buik- en darmkrampjes

Geschikt om vanaf de geboorte te gebruiken